Infotec Bilişim

 Ana Sayfa

|

Üye Girişi

INFOTEC
Hakkında

INFOTEC
Hizmetlerimiz

INFOTEC
Referanslar

Bize
Ulaşın

INFOTEC HİZMETLER

INFOTEC HİZMETLER

Ana Sayfa

Infotec

Hakkımızda
Misyon & Vizyon
Referaslarımız

Hizmetler

Hizmetlerimiz
Hastane Otomasyon Hizmetleri
Donanım Çözümleri
İnternet Hizmetleri

Infotec Danışmanlık

Infotec Yazılım Donanım

Çağrı Merkezi

İnsan Kaynakları

İletişim

LABORATUVAR OTOMASYONU

 

HBYS’e ile tam entegre olarak çalışan Meddata laboratuvar entegrasyonu hastanelerde laboratuvar işlemlerini en aza indirerek doğru ve hızlı bir çalışma ile işlemleri gerçekleştirilmesidir.

Hasta Dosyası:

Hastanın kimlik bilgilerini aldığınızda sistem size otomatik olarak sıradaki dosya numarasını verecektir. Hastanın referans bilgileri, indirim kartı vs. e-mail bilgilerini sisteme kaydedebilirsiniz.

İstek ve Laboratuvar Onayı:

Doktorun hastaları için istekleri HASTA KABUL veya HASTA YATIŞ bölümlerinden yapıldıktan sonra hastanın örnekleri laboratuvara ulaşır. Kimlik bilgileri ve hastalardan istenen tetkikler laboratuvar modülüne yüklenir. Her istek onaylanır ve hastadan alınan her bir örnek tüpünün üzerine bir barkot etiketi yapıştırılır. Bu barkot etiketi yalnızca o örneği ifade eder. Bu örneklerin her birine, hastanın her örneğini ifade eden 123456 numaralı barkot etiketi yapıştırılır. Bu etiketler Meddata laboratuvar modülünden onaylandığında, otomatik olarak online cihaz sistemine geçer, ilgili tetkikler ilgili cihaz modüllerine otomatik olarak aktarılır. Onaylanan testlerde beklenen değer aralıkları hastanın yaşı ve cinsiyetine göre yüklenir (bebekler için gün ve saat ayrımı yapılabilmektedir). Yapılan her test için gerekirse açıklama yazılabilir. Raporlama bölümünde kültür ve benzer testler için serbest yazı yazılabilir. Word’teki gibi bold, italik seçenekleri ile raporun görünümü değiştirilebilir. İstenirse şablonlar oluşturulabililir ve antibiyogramlar bir mouse tıklaması ile rahatlıkla aktarılabilir. Parametrik yapısı ile istediğiniz dizaynda rapor çıktısı alınabilmektedir. Hasta kimlik bilgileri otomatik olarak alınarak yapılması gereken tek şey sonuç girmek olacaktır.

Beklenen Değer Aralıkları:

Beklenen değer aralıkları laboratuvar süpervizörü tarafından hızlıca girilebilmektedir.

Grup Testleri:

Hemogram, TİT gibi grup testleri rahatlıkla tanımlanabilmektedir. Bu tanımlama size hız kazandıracaktır. Sanal gruplar: Check-up gibi sanal grup tanımlamaları size hem hız kazandıracak hem de bunun yanında doğru istatistiksel veri sağlayacaktır.

Grup Şablonları:

Antibiyogram, TİT vb. gruplar için şablonlar hazırlanabilmektedir.

Malzeme-İlaç Sarfiyatı:

Malzeme aktarımı ile laboratuvara gelen malzemelerin (KİT vb.) çıkışı yapılarak stok düzenlemeleri yapılmaktadır.

Tetkik Takip Formu:

Laboratuvar istatistik bölümünden tarihlere göre kolayca istatistiksel veri alabilir, bu istatistikleri grafik olarak ta görebilirsiniz.

Tek Yönlü Cihaz Modülleri:

Laboratuvar tarafından onaylanmış ve barkodlanmış örnekler el ile çalışıldıktan sonra cihazdan sonuçlar otomatik olarak Meddata cihaz modülüne aktarılır. Meddata Cihaz Modülüne gelen sonuçlar kontrol ve hastane sistemine aktarımı için hazır duruma geçer.

Çift Yönlü Cihaz Modülleri:

Laboratuvar tarafından onaylanmış ve barkodlanmış örneklerin ait olduğu hastanın bilgileri, laboratuvar cihazındaki sisteme göre cihaz sorumlusu tarafından laboratuvar cihazı üzerinden istem yapılarak veya cihaz modülünden "Cihaza Gönder" komutu ile örnekler laboratuvar cihazına aktarılmış olur. Böylece istek ve hasta bilgileri, otomatik olarak ve hatasız olarak laboratuvar cihazında çalışmaya hazır durum gelir. Laboratuvar cihazında belirtilen segment ve tepsilere yerleştirilen örnekler sonuçları çıktıktan sonra cihaz sistemine bağlı olarak cihaz üzerinden gönderilir veya otomatik olarak Meddata cihaz modülüne gönderildikten sonra kontrol ve hastane sistemine aktarımı için hazır duruma geçer.

Kontrol ve Hastane Sistemine Aktarım:

Meddata cihaz modüllerine gelen hasta örnek sonuçları laboratuvar yetkilisi tarafından incelendikten sonra yetkisi olan personel tarafından sonuçlar kontrol edilir ve laboratuvar yetkilisi tarafından uygun görülen sonuçlar Meddata laboratuvar modülünden "Online Laboratuvar Cihazı" ekranından Meddata hastane sistemine aktarılır. Aynı anda tüm hastane otomasyonundan hasta sonuçları ilgili birimlerden görülebilmektedir ve raporlanabilmektedir. Sonuçlarda normal değerlerin, altındaki değerler "LOW" ve üzerindeki değerler "HIGH" olarak belirtilir. Ayrıca HEPATIT testlerinde low ve high değerleri dışında "positive" ve "negative" tanımlamaları da bulunmaktadır.

Arama Bölümü:

Arama bölümünden tüm hastaların test sonuçlarına ulaşabilirsiniz. Arama modu size parametrik bir yapı sunmaktadır.

E-Laboratuvar:

E-Laboratuvar sistemi laboratuvar bölümü bulunmayan Aile Hekimliği ve Sağlık Ocağı gibi birimlerin merkezi bir laboratuvardan hastalarına tetkik ve sonuçlarının takibini internet üzerinden yapmalarına imkan sağlayan sistemdir. E-Laboratuvar sayesinde oluşan iş yükünü en aza indirger. E-Laboratuvar’da sağlanan veri akışı sayesinde (bu özelliğe sahip cihazlar gerekmektedir) cihazların entegrasyon halinde bulunarak numune alımından sonuçların yayınlanmasına kadar bütün aşamalarda aktif role sahiptir. İş listesi oluşturma ve Acil durum kontrolü gibi özellikleri ile işleyişi optimize eder. Geniş yelpazede raporlama ve istatistik verilere sahiptir. Kolay arayüzü sayesinde kullanıcıya pratik ve rahat kullanım imkanı sunar.

 

ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

MedData

YAZILIM ÇÖZÜMLERİ

INFOTEC HİZMETLERİ

INFOTEC REFERANSLAR

INFOTEC DEMO

BİZE ULAŞIN

HBYS

PACS

Muhasebe Otomasyonu

Laboratuvar Otomasyonu

Web Randevu

Online Laboratuvar Sonuç

HBYS Otomasyon Sistemleri

Donanım Çözümleri

İnternet Hizmetleri

Özel Hastaneler

Devlet Hastaneleri

Tıp Merkezleri

HBYS

PACS

Web Randevu

Online Laboratuvar Sonuç

Mobil İmza

Akıllı SMS

İletişim için tıklayınız

Talep Formu

Bizi Takip Edin.

İnfotec Bilişim Ltd. Şti. ©Tüm Hakkı Saklıdır.